+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Put do vaše privatne penzije

Latinska izreka kaže “Trnovit je put do zvezda” ali, put do vaše privatne penzije vrlo je jednostavan. Kako funkcioniše uplata u dobrovoljni penzijski fond, otkrivamo vam u nastavku.
 

Put do vaše privatne penzije

Svakom uplatom vi kupujete investicione jedinice dobrovoljnog penzijskog fonda. Samim tim, investiciona jedinica predstavlja vaš udeo u fondu.
 
Dobrovoljni penzijski fond vaš novac ulaže u različite finansijske instrumente čime se ostvaruju prinosi. Naši fondovi Ekvilibrio i Štednja ulažu vaš novac u najsigurnije finansijske instrumente – državne obveznice i depozite u bankama.
 
Prinos od ovakvog načina investiranja raspoređuje se svim članovima podjednako, bez obzira da li oni vrše uplate redovno ili povremeno. Prinos je, zapravo, vaša zarada.
 
Vaš uplaćen novac, zajedno sa ostvarenim prinosima, predstavlja vaša akumulirana sredstva na individualnom računu u dobrovoljnom penzijskom fondu.
 
Kada napunite 58 godina života, možete početi sa isplatom sredstava i uživati u privatnoj penziji. U trenutku kada podnesete zahtev za isplatu, sami birate kako želite da se ona vrši.
 
Važno je reći da se i tokom isplate privatne penzije vaša sredstva i dalje uvećavaju za ostvareni prinos fonda.
 
Rekli smo vam da nije komplikovano.
 
Uz to, imate mogućnost da pratite vaše stanje na računu 24/7.
 
Mi brinemo o vašoj privatnoj penziji. Pišite nam i pridružite se desetinama hiljada članova koji su nam pružili poverenje. Počnite sa štednjom za privanu penziju!

 

KONTAKTIRAJTE NAS