+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Kalkulator za odlazak u penziju - izračunajte odmah kolika će vam biti penzija

Kalkulator za odlazak u penziju – izračunajte odmah kolika će vam biti penzijaNa osnovu višegodišnjeg rada sa klijentima, znamo da se u Srbiji malo govori o benefitima privatne penzije. Upravo zato želimo da predstavimo sve mogućnosti svima vama koji biste voleli da saznate nešto više o ovom dodatnom izvoru prihoda u budućnosti. Ukoliko želite da saznate šta je to kalkulator za odlazak u penziju, kako on funkcioniše i kako vam za samo nekoliko minuta može izračunati koliku privatnu penziju možete da očekujete – odgovor vas čeka u nastavku.

 

Kalkulator privatne penzije

 

Privatna penzija, kao i državna, svakako je nešto što se može predvideti. Naravno, postoji mnogo faktora koji utiču na promene, međutim, vi već sada možete znati koliku privatnu penziju možete očekivati za određeni novac koji biste voleli da ulažete svakog meseca. Kalkulator za penziju koji možete pronaći na našem sajtu, pomoći će vam u tome, a naš tekst iskoristite kao vodič.

 

Krupni plan crvenog simbola procenta ispred poslovnog čoveka koji izračunava privatnu penziju.

 

Kako funkcioniše kalkulator za penziju?

 

Kada je u pitanju privatni penzioni fond, kalkulator funkcioniše po principu 4 glavna parametra:

 

  • Vaša mesečna uplata
  • Vaše godine na početku uplaćivanja
  • Sa koliko godina želite da počnete da povlačite sredstva
  • Prinos

 

Ovo su najvažnije stvari kada je u pitanju privatna penzija. Potrebno je da unesete podatke za sva 4 parametra, kako biste na kraju dobili željenu kalkulaciju.

 

Nasmejana zena sedi pored laptopa prilikom ulaganja u dobrovoljni penzioni fond.

 

Parametar 1 – visina mesečne uplate

 

Ovo je parametar koji sami određujete. Minimalni iznos uplate u našem fondu iznosi 500 dinara, dok maksimalni limiti ne postoje. Primetićete da je na kalkulatoru, zbog tehničke prirode, slajder ograničen na maksimalan iznos 30.000 dinara, te ukoliko želite kalkulaciju za veće iznose, pišite nam ili nas pozovite i rado ćemo vam napraviti računicu za iznos koji želite.

 

Ono što mi uvek savetujemo klijentima na početku uplate jeste da biraju iznose mesečnih uplata koji ih neće opterećivati. Na taj način ćete u kontinuitetu moći da uplaćujete u svoj fond, a u svakom trenutku vi možete da povećate iznos uplate bez ikakvih problema.

 

Parametar 2 – godine starosti

 

Drugi parametar koji traži kalkulator za odlazak u penziju jesu godine starosti. Uplate u penzijski fond mogu da se vrše još od rođenja, tako da donji limit ne postoji, dok je gornja granica 69 godina.

 

Parametar 3 – sa koliko godina želite da počnete da podižete novac?

 

Jasno je da možda u ovom trenutku nemate definisano sa koliko godina biste tačno počeli sa isplatom, ali možete staviti proizvoljno, kalkulacije radi. Imajte na umu da najranije sa 58, a najkasnije sa 70 godina života možete da primate privatnu penziju. Takođe, imate i opciju da napravite programiranu isplatu, te sama isplata može da traje i više godina, što svakako ima svoje prednosti.

 

Parametar 4 – prinos

 

Ovo je verovatno stavka koja vas najviše buni, pa ćemo joj posebno posvetiti pažnju. Ovo je ujedno i jedina stavka koja ne može unapred da se predvidi ni garantuje. Važno je da znate da dosadašnji ostvareni prinosi nisu garancija za buduće rezultate, jer budući prinosi mogu biti viši ili niži od prethodnih.

 

U zavisnosti od dužine uplaćivanja, predlažemo da za realne kalkulacije stavite prinos između 3% i 5%. Primera radi, ako uplaćujete od 28. do 58. godine života, odnosno ukupno 30 godina, potencijalno je moguće da prosečan godišnji prinos bude 5%. Ako, pak, uplaćujete od 48 do 58 godine, najverovatnije će potencijalni prinos biti niži, npr. 3% jer je dosta kraći period uplate.

 

Upravo ovo je glavna prednost dugoročnosti uplate. Što duže uplaćujete, to vam je isplativije. Dakle, predlažemo da kalkulaciju uradite sa prinosom između 3% i 5%.

 

Kada u penziju? Kalkulator privatne penzije pomaže u računici

 

Kalkulator privatne penzije.

 

S obzirom na to da je većini privatna penzija dodatni izvor prihoda u budućnosti, na osnovu računice iz kalkulatora možete prevideti kada biste mogli da odete u državnu penziju. Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da od trenutka odlaska u državnu penziju do početka isplate može da prođe i nekoliko meseci, te je stoga privatna penzija odličan način da premostite ovaj period i ne budete lišeni primanja.

Kalkulator za odlazak u penziju – izračunajte odmah kolika će vam biti penzija
Nadamo se da smo uspeli da vam objasnimo šta je uopšte kalkulator privatne penzije i na koji način funkcioniše.
Ukoliko i dalje imate nedoumica, slobodno nas pozovite na broj telefona 0113036142 ili se prijavite za besplatne video materijale, među kojima ćete pronaći i detaljno uputstvo za korišćenje kalkulatora i određivanje visine private penzije.
  • Saveti za planiranje budžeta za vreme novogodišnjih i božićnih praznika


  • KONTAKTIRAJTE NAS