+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

DDOR osiguranje nije samo to – saznajte sve o privatnoj penziji DDOR-Garanta

DDOR osiguranje nije samo to – saznajte sve o privatnoj penziji DDOR-GarantaSigurni smo da ste već mnogo puta čuli za DDOR i odmah pomislili na osiguranje. To je i logično. DDOR osiguranje jedna je od najvećih osiguravajućih kuća kod nas. Osiguranje je nešto što nam je potrebno u svim životnim sferama. Međutim, da li ste čuli za nas – privatne penzije DDOR-Garanta?

DDOR osiguranje nije samo to – saznajte sve o privatnoj penziji DDOR-Garanta
Za neke je možda novina, za neke polu-nepoznanica, pa ćemo se kroz današnji tekst predstaviti svima onima koji bi voleli da znaju nešto više o privatnoj penziji i samom društvu DDOR-Garant.  

Ko smo mi?

  O razlikama između samog osiguranja i privatne penzije već smo pisali, pa ćemo odmah početi sa predstavljanjem.   Mi smo DDOR-Garant a.d. Beograd, društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom. Društvo je osnovano 2006. godine i zaključno sa junom 2022. godine uspešno brinemo o više od 79.000 računa naših članova i preko 64 miliona evra imovine.   Regulator našeg poslovanja je Narodna Banka Srbije. Pod okriljem NBS, možete biti potpuno sigurni u transparentnost svih naših usluga. Funkcija NBS u ovom segmentu finansijskih usluga jeste obezbeđivanje stabilnosti i tržišne discipline dobrovoljnih penzionih fondova.   Naši akcionari su:  
  • Prva Group iz Slovenije, osnovana 2000. godine i pruža usluge osiguranja i upravljanja penzijskim fondovima u centralnoj i istočnoj Evropi. Prva Group je vlasnik DDOR-Garanta sa 60% učešća u akcijskom kapitalu.
 
  • DDOR osiguranje a.d.o. Novi Sad (32,46%), članica Unipol Gruppo, sa poslovnom tradicijom dugom preko 65 godina i bavi se poslovima osiguranja na regionalnom tržištu. DDOR osiguranje je vlasnik DDOR-Garanta sa 32,46% učešća.
 
  • DDOR RE a.d.o. Novi Sad zatvoreno akcionarsko društvo, takođe posluje u sastavu Unipol Gruppo sa sedištem u Italiji. DDOR RE je vlasnik DDOR-Garanta sa 7,54% učešća u akcijskom kapitalu.
 

Privatni penzioni fond – kako poslujemo?

  Znamo da je sigurnost novca važna svima i upravo zbog toga naša investiciona politika kod oba fonda je konzervativna. To znači da vaš novac ulažemo u najsigurnije hartije od vrednosti i depozite renomiranih banaka. Ovakav konzervativni pristup pruža veću sigurnost sredstava, uz ostvarivanje prinosa shodno preuzetom riziku.   Kao što smo već rekli, NBS nadgleda celokupno naše poslovanje, pa možete biti sigurni da se sve što radimo sprovodi pod regulativom NBS.  

Investicioni fondovi – iskustva i uputstva pri biranju fonda

  Dobrovoljni penzijski fondovi su vrsta investicionih fondova namenjenih baš za privatnu penziju. Iako u osnovi funkcionišu po istom principu, dosta se razlikuju jedni od drugih zbog drugačije zakonske regulative koja ih definiše. Mi upravljamo sa dva penzijska fonda:  
  • DDOR-GARANT Ekvilibrio privatni penzioni fond
  • DDOR-GARANT Štednja privatni penzioni fond
  Detaljno o našim fondovima već smo pisali, ali hajde da još jednom razjasnimo. Osnovna razlika između ova dva fonda odnosi se na to gde fond ulaže novac članova.   Sredstva fonda DDOR-Garant Ekvilibrio plasirana su 70% u dinarske i 30% u eurske hartije od vrednosti. Ovaj privatni penzioni fond pogodan je za vas koji želite da vam buduća penzija delimično prati kurs evra.   Sa druge strane, DDOR-Garant Štednja ulaže 100% sredstava isključivo u dinarske instrumente. Ovaj fond namenjen je svima koji imaju veće poverenje u dinar.   Možete da birate da li želite da budete član jednog, drugog ili oba penzijska fonda. To je odluka koju sami donosite, a ako želite savet sa naše strane, reći ćemo vam da je diversifikacija ulaganja prvo i osnovno pravilo u finansijama. Dakle, kada su u pitanju penzioni ili investicioni fondovi, iskustva pokazuju da je najbolje da uplaćujete barem u dva fonda i na taj način dodatno smanjite rizik ulaganja.   Ukoliko želite da se dodatno informišete o našem radu i svemu onome što privatna penzija pruža, PRIJAVITE SE i na email adresu stići će vam link sa edukativnim video materijalom koji smo pripremili za vas.
  • Šta ako… ipak sve bude u redu?


    Zamisli, konačno dobiješ taj posao iz snova. Zamisli, doživiš 100. godinu u zdravlju. Zamisli, nađeš način da rešiš stambeno pitanje. Zamisli, sledeći put se zaljubiš i to bude zauvek. Šta ako… ipak sve bude u redu?
  • KONTAKTIRAJTE NAS