+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Svetski dan zaštite životne sredineddor zaštita zivotne sredine

 

 

Kako bismo napravili kratku pauzu od svakodnevnice i posvetili se i našem okruženju, 5. jun je označen kao Svetski dan zaštite životne sredine. Ovaj značajan datum nam pruža priliku da se zajedno fokusiramo na očuvanje prirode i podstičemo akcije koje će doprineti održivijoj budućnosti.

Svetski dan zaštite životne sredine je pokret koji je započeo 1972. godine, kada su Ujedinjene nacije organizovale Konferenciju o životnoj sredini u Stokholmu. Ova konferencija je postavila temelje globalnih napora za zaštitu naše planete. Od tada, Svetski dan zaštite životne sredine je postao međunarodna platforma koja okuplja ljude iz celog sveta u borbi za održivi razvoj.

Svake godine, Svetski dan zaštite životne sredine ima određenu temu koja se fokusira na specifične probleme. Kroz različite aktivnosti i događaje, ljudi širom sveta se podstiču da preduzmu konkretne korake kako bi doprineli očuvanju životne sredine.

 

Uloga pojedinca u očuvanju životne sredine

 

Svako od nas ima odgovornost kako bi naša planeta bila što bolje mesto za život. Možemo preduzeti korake kao pojedinci kako bismo smanjili naše ekološke posledice, poput recikliranja, štednje vode i energije, kao i smanjenja upotrebe plastike. Takođe, možemo podržati organizacije i projekte koji se bave zaštitom životne sredine.

Svetski dan zaštite životne sredine je podsetnik da smo svi odgovorni za budućnost naše planete. Kroz zajedničke napore i angažman, možemo stvoriti svet u kojem priroda cveta, a vazduh i voda su čisti.

Zaštita životne sredine nije samo obaveza, već i prilika za stvaranje boljeg i održivijeg sveta za sadašnje i buduće generacije.

 

Smanjenje upotrebe papira u ekološke svrhe/Slanje godišnjih obaveštenja putem elektronske pošte

 

Ovim putem vas pozivamo da, ukoliko ste naš član, se prijavite za slanje godišnjih obaveštenja elektronskom poštom. Na ovaj način možemo da utičemo na smanjenje upotrebe papira, a samim tim i na očuvanje šuma i naše sredine.

Postoje dva načina da aktivirate uslugu:

  1. Ukoliko imate PIN (lozinku) za proveru stanja, ovu uslugu možete samostalno u par koraka aktivirati preko svog naloga u opciji „MOJ RAČUN“ prema uputstvu iz priloga. Ako iz nekog razloga nemate PIN (lozinku) pozovite nas na broj telefona 011/3036-142, ili pišite na email adresu info@garant-penzije.eu, kako bismo pronašli najbrži i najlakši način da vam aktiviramo ovu opciju.
  2. Takođe, nudimo vam mogućnost da i bez aktivacije naloga u opciji ,,MOJ RAČUN’’ primate obaveštenja elektronskim putem, za šta je potrebno da popunite i potpišete „Dopunu dokumentacije“, iz priloga, kako biste dali neophodnu saglasnost za slanje godišnjih obaveštenja putem mejla. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, molimo vas da nas kontaktirate , na broj telefona 011/3036-142, ili da nam pišete na email adresu info@garant-penzije.eu kako bismo na najbrži način organizovali prikupljanje potpisane dokumentacije i kopije vašeg identifikacionog dokumenta.

Kontaktirajte nas i prijavite se da vam godišnje obaveštenje o stanju na računu u penzijskom fondovima šaljemo elektronskim putem.

  • PRIVATNA PENZIJA PRUŽA FLEKSIBILNOST I PRI ISPLATI


  • KONTAKTIRAJTE NAS