+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Saveti za planiranje budžeta za vreme novogodišnjih i božićnih praznikaPribližava se sezona praznika, period je darivanja i slavlja. Iako to zahteva određeno finansijsko izdvajanje, ne mora da znači da i u tom periodu ne možete da planirate svoje rashode.

 


Izvor: Freepik

 

Pre svega bitno je da postavite budžet za ovaj period. Analizirajte prošlogodišnje troškove i postavite realan budžet za ovu godinu. Predlažemo da jedno jutro uz kafu ili čaj, na papir stavite sve stavke i napravite okviran budžet. Takođe, bitno je znati šta su prioriteti. Fokusirajte se na najvažnije stvari. Postavite ciljeve za poklone, dekoracije i putovanja.

 


Izvor: Freepik

 

Ukoliko budžet ne može da pokrije sve što ste želeli da kupite, uvek postoji i neka alternativna opcija za poklone.. Razmislite o izradi personalizovanih poklona. Darivanje za vreme praznika treba da bude znak pažnje, a personalizovani pokloni ili handmade su uvek dobar izbor za to.

 


Izvor: Freepik

 

Na kraju, još jedna bitna stvar jeste da se prate popusti i promocije. Naravno, ovde treba biti pažljiv da nas ne povuku svi popusti nego da kupujemo u skladu sa planom i prioritetima, ali da kroz popuste uspemo da se zadržimo u okviru budžeta.

 

Ipak, praznici su vreme koje se provodi sa voljenim osobama, a poklon je mali znak pažnje. Srećno s planiranjem i želimo vam da lepo provedete predstojeće praznike!

  • PRIVATNA PENZIJA PRUŽA FLEKSIBILNOST I PRI ISPLATI


  • KONTAKTIRAJTE NAS