+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Privatna penzija i fleksibilnost uplata i isplataKako vam zvuči da sami možete da birate visinu i dinamiku uplate? Upravo je to prednost koju vam donosi uplata u dobrovoljni penzijski fond.

 

 

Kada razmišljate o privatnoj penziji, važno je istaći ključnu prednost – fleksibilnost. Imate mogućnost da sami odaberete kada i koliko želite uplaćivati. Bez obzira da li se radi o simboličnoj sumi od samo 500 dinara ili većem iznosu. To vam omogućava da prilagodite uplate svojim kućnim troškovima i finansijskim mogućnostima, bez da remetite budžet. Sam iznos uplata možete i da menjate u bilo kom trenutku.

 

Pored fleksibilnosti uplata, privatna penzija se ogleda i u u mogućnosti da birate između redovnih i povremenih uplata, kao i da pravite pauze u plaćanju bez ikakvih posledica.

 

Odaberi način uplate koji tebi odgovara

 

Kada je reč o načinu uplate, postoji više opcija koje vam omogućavaju da odaberete onu koja vam najviše odgovara. Možete izvršiti samostalne uplate putem pošte, banke ili elektronskih aplikacija za plaćanje. Takođe, imate mogućnost da otvorite trajni nalog u banci, gde sami određujete datum i iznos uplate, što vam omogućava automatsko prebacivanje sredstava sa vašeg tekućeg računa na račun u fondu. Ukoliko ste zaposleni, takođe postoji opcija administrativne zabrane, gde se uplata vrši direktno putem obustave od zarade. Ova opcija vam nudi i značajnu poresku olakšicu od 10%. Iznos administrativne zabrane takođe možete prilagoditi vašim mogućnostima, a u bilo kom trenutku možete promeniti iznos uplata.

 

Isplata privatne penzije

Još jedna važna prednost privatne penzije je fleksibilnost i prilagodljivost prilikom isplate sredstava. Nakon navršene 58. godine života, imate mogućnost da pokrenete isplatu privatne penzije. Možete sami birati dinamiku i visinu isplate, možete da izaberete programiranu isplatu i svakog meseca u periodu koji odredite će na vaš račun biti isplaćen dogovoreni iznos. To vam daje mogućnost da vaša sredstva koja su za vreme programirane isplate i dalje u fondu imaju prinose i da akumuliraju.

 

Dobrovoljni penzijski fondovi su u potpunosti transparentni

 

DDOR-Garant vam pruža i potpunu transparentnost i imate stalni pristup svom računu u fondu, gde možete pratiti stanje i transakcije 24/7.  Ukoliko želite da napravite vašu računicu, pozivamo vas da posetite našu stranicu sa kalkulatorom privatne penzije i započnete vaše finansijsko planiranje već sada.

  • PRIVATNA PENZIJA PRUŽA FLEKSIBILNOST I PRI ISPLATI


  • KONTAKTIRAJTE NAS