+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

PRIVATNA PENZIJA AKO SI FREELANCERfreelancer

 

U današnje vreme sve više čujemo da je neko freelancer, ali kako zapravo izgleda njihov posao i kako to sve funkcioniše?

 

Ukratko, freelancer je osoba koja obavlja posao po ugovoru, ali nije zaposlena u toj firmi. Uglavnom su to programeri, dizajneri, online nastavnici i drugi IT stručnjaci.
Ova radna opcija je postala sve popularnija u poslednjim decenijama, zahvaljujući razvoju tehnologije, internetu i globalnoj povezanosti.

 

Prednosti rada kao freelancer

 

Jedna od glavnih prednosti je fleksibilnost. Oni mogu da odaberu svoje radno vreme, lokaciju i klijente s kojima će sarađivati. Ovo im omogućava da usklade svoje profesionalne obaveze sa svojim ličnim životom na način koji najbolje odgovara njima samima.
Još jedna velika prednost freelancer-a je mogućnost da rade na projektima iz različitih industrija i za klijente širom sveta. Ovo im pruža priliku da razvijaju širok spektar veština i steknu bogato iskustvo.

 

Privatna penzija ako si freelancer

 

Uplaćivanje u dobrovoljni penzijski fond može biti odlična opcija za freelancer-e iz nekoliko razloga.

 

Prvo, često nemaju pristup tradicionalnim penzijskim planovima. Kao samozaposleni pojedinci, oni su odgovorni za sopstvenu penzijsku štednju. Uplaćivanje u dobrovoljni penzijski fond omogućava im da stvore finansijsku sigurnost za budućnost.
Dobrovoljni penzijski fondovi omogućavaju da ako ste freelancer redovno ulažete u svoju budućnost. Redovne uplate u fond omogućavaju da se ostvare povoljniji prinosi na duže staze.

 

Takođe, uplaćivanje u dobrovoljni penzijski fond pruža mir i sigurnost da će imati stabilan izvor prihoda tokom penzionog perioda. Kako se tradicionalni modeli zapošljavanja menjaju, prepoznaje se važnost samostalne penzijske štednje kako bi se osigurali da imaju dovoljno sredstava za pokrivanje životnih troškova u starosti.

 

Tako da, ukoliko radite kao freelancer i želite da određenu sumu novca mesečno izdvajate za svoju budućnost – na pravom ste mestu. Posetite naš sajt, prijavite se za besplatne edukativne video materijale koje smo pripremili za sve naše potencijalne članove i informišite se o privatnoj penziji. Ukoliko budete imali nekih nedoumica, kontaktirajte nas i vrlo rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i uputiti vas u rad naših fondova.

  • PRIVATNA PENZIJA PRUŽA FLEKSIBILNOST I PRI ISPLATI


  • KONTAKTIRAJTE NAS