+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Koliko se uplaćuje mesečno?Želimo da vam razrešimo nedoumice koje biste mogli imati u vezi sa privatnom penzijom. U stalnom smo kontaktu sa našim članovima, ali i sa onima koji bi to želeli da postanu. U nastavku teksta možete pronaći odgovore na neka od najčešće postavljanih pitanja.

 


Izvor: Freepik

 

Sa koliko godina mogu da povlačim sredstva iz fonda?

 

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo. Kad uplaćujete dobrovoljni penzijski fond, možete se penzionisati već u 58. godini! Isplata privatne penzije ne zavisi od radnog staža, kao ni od vaše trenutne situacije po pitanju zaposlenja. Možda vam 58. godina deluje daleko, ali imajte na umu da je kod privatne penzije ključna stvar dužina perioda uplate. Što ste duže u fondu, to je duži period akumulacije i možete više uvećati vaša sredstva na računu.

 

Zakonom je određeno da je ranija isplata moguća samo u slučaju trajne nesposobnosti za rad.

 

Koliko se uplaćuje mesečno?

 


Izvor: Freepik

 

Privatna penzija je dobrovoljna, tako da sami birate iznos i dinamiku uplata. Minimalni iznos po uplate je 500 dinara. Ukoliko se desi da napravite pauzu sa uplatama , ne postoje nikakvi penali. Iznos možete i da menjate. Čak i sa manjim iznosima uplata na dug rok, možete akumulirati značajna sredstva na vašem računu. Najbitnije je da napravite vašu računicu i uplaćujete iznos koji na mesečnom nivou neće remetiti vaš budžet.

 

Kolika će biti moja privatna penzija?

 


Izvor: Freepik

 

Jedno od pitanja koje često dobijamo. Baš iz tog razloga na našem sajtu postavili kalkulatore za privatnu penziju. Jednostavno je, unesete mesečni iznos uplata, vaše godine na početku uplaćivanja i godine kada planirate da podižete sredstva. U tabeli će vam biti prikaza ukupna suma koju ste vi uplatili, ali i akumulirana suma sa prinosima. Takođe, možete i da napravite plan programirane isplate.

 

Ovo su pitanja za koja sigurno znamo da sve interesuju i sa kojima se najčešće susrećemo.

 

Ukoliko vi imate još neko pitanje u vezi sa dobrovoljnom privatnom penzijom,, slobodno nas kontaktirajte ili zakažite online sastanak Tu smo za vas!

  • PRIVATNA PENZIJA PRUŽA FLEKSIBILNOST I PRI ISPLATI


  • KONTAKTIRAJTE NAS