+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Kad je pravi trenutak za početak uplata privatne penzije?Kad pomislimo na penziju deluje kao nešto daleko, zar ne? Ukoliko ste nekad pomislili da ima vremena da se razmišlja o penziji, onda je bitno da znate da je vreme vaš najbolji saradnik u planiranju finansijske budućnosti.

 
 
ddor penzije

 

Dobrovoljni penzijski fondovi  u mnogim zemljama širom sveta predstavljaju jedan od najčešćih vidova  dugoročne  štednje. Ulaganje u dobrovoljne penzije fondove pruža nam  mogućnost  da dodatno unapredimo svoju finansijsku stabilnost i obezbedimo željeni životni standard tokom celog života.

 

Kada počnete da razmišljate o tome kad da počnete sa uplatama, bitno je da uzmete u obzir nekoliko važnih stvari.

 

Počnite što ranije!

 

Kada je u pitanju štednja za penzionisanje, vreme je ključni faktor. Što pre počnete sa uplatama, to će vam biti lakše postići vaše finansijske ciljeve za penzionisanje. Što duže štedite, vaši ulozi će imati više vremena da rastu i ostvare veći profit.

 

ddor penzije

 

Odredite svoje ciljeve!

 

Pre nego što počnete sa uplatama, razmotrite svoje penzijske ciljeve. Koliko novca želite imati na raspolaganju kada se penzionišete? Ako planirate da putujete, kupite nekretninu ili imate druge planove, ovo će vam pomoći da odredite koliko treba da štedite svakog meseca. S obzirom da sami birate visinu uplata, imate slobodu da odredite vaše uplate u skladu sa vašim ciljevima.

 

Iskoristite poreske olakšice!

 

Ukoliko samostalno vršite uplatu u dobrovoljne penzijske fondove putem administrativne zabrane oslobođeni ste plaćanja poreza na bruto 1 zaradu na iznose uplata do 7.529,00 dinara. To znači da pri svakoj uplati u dobrovoljne penzijske fondove u iznosu od 7.529,00 dinara zaposleni će na ime bruto 1 poreza uštedeti 752,90 dinara. Na ovaj način zaposleni u toku godine mogu uštedeti i preko 7.000 dinara.

 

Dakle, vreme za početak uplata u dobrovoljni penzijski fond je sada. Što pre počnete štedeti, to ćete imati više resursa za penzionisanje i veću finansijsku sigurnost u budućnosti. Uplatama u dobrovoljni penzijski fond stičete mogućnost da odete u penziju već sa 58 godina života

  • Koliko se uplaćuje mesečno?


  • UČLANI SE ONLINE!


  • Kad je pravi trenutak za početak uplata privatne penzije?


  • KONTAKTIRAJTE NAS