+381 11 3036 142 Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Pon - Pet 08:00 - 16:00h

Mali / sezonski proizvođači i privatna penzijaMali i sezonski proizvođači donose raznolikost i autentičnost na tržištu. Njihov posao nije samo važan za lokalnu ekonomiju, već ima i širi značaj.

 

 

Mali proizvođači nude proizvode koji se često ne mogu naći u masovnoj proizvodnji.

Ipak, zbog karakteristika samog posla, postoje sezone kada najviše posluju i od toga zavise i njihovi prihodi.

Velika većina ovih preduzetnika nema standardni penzijski plan koji je dostupan zaposlenima u većim kompanijama. Umesto toga, oslanjaju se na svoje trenutne prihode.

 

Zašto je privatna penzija dobar izbor za male proizvođače?

 

Uplate dobrovoljne privatne penzije su pre svega fleksibilne.

Tako da ne mora da se brine ukoliko novčana sredstva ne mogu redovno da se uplaćuju u fond. Minimalna uplata za privatnu penziju u našim fondovima iznosi samo 500 dinara. Ova simbolična suma neće narušiti kućni budžet, ali će mnogo značiti u budućnosti.

Ne postoji ograničenje za maksimalni iznos uplate, a fleksibilnost je ključ. Možete prilagoditi iznose i pauzirati uplate bez ikakvih posledica. Bez obaveze mesečnih uplata, sami birate tempo koji vam odgovara. Možete da uplaćujete redovno ili povremeno. Čak i ako privremeno prestanete s uplatama – nema penala, a sredstva i dalje rastu u fondu uz ostvarene prinosе.

 

PLANIRANJE STABILNE FINANSIJSKE BUDUĆNOSTI

 

Rad malih proizvođača donosi brojne koristi, ali takođe nosi i finansijske izazove, posebno u vezi sa planiranjem za dane kada prestanu sa aktivnim radom. Bitno je da se na vreme krene sa finansijskim planiranjem, kako bi budućnost bila što bezbrižnija. Zato je potrebno da se o privatnoj penziji počne razmišljati na vreme. Važno je znati da se malim izdvajanjima danas, može obezbediti sigurnije sutra. Na našem sajtu možete sami napraviti kalkulaciju svoje buduće privatne penzije.

  • Šta ako… ipak sve bude u redu?


    Zamisli, konačno dobiješ taj posao iz snova. Zamisli, doživiš 100. godinu u zdravlju. Zamisli, nađeš način da rešiš stambeno pitanje. Zamisli, sledeći put se zaljubiš i to bude zauvek. Šta ako… ipak sve bude u redu?
  • KONTAKTIRAJTE NAS